Föreningen
Förvaltningen sköts av en styrelse som för närvarande består av sex ordinarie ledamöter. Styrelsen väljs vid den ordinarie föreningsstämman som hålls i april/maj månad varje år. Enligt föreningens stadgar ska motioner, som du vill få behandlade på föreningsstämman, vara styrelsen tillhanda senast 15 mars. Post till styrelsen lämnas i brevlådan vid expeditionen på Munkegärdegatan 16.
Föreningen har ett avtal med HSB. Gäller ekonomisk och teknisk förvaltning.
Föreningen har ett avtal som kan vara behjälplig för både styrelsen och den enskilde medlemmen. Se broschyr om vad du kan få hjälp med. Få bostadsområden är helt problemfria. Störande grannar, konflikter och andra problem kan vara både svårt och känsligt att hantera på egen hand för bostadsrättsföreningarna.
Boendesociala Gruppen hjälper styrelsen att hantera störningsärenden och sociala problem i föreningarna. Genom att styrelsen i bostadsrättsföreningarna kontaktar Boendesociala Gruppen när olika slags problem uppstår, får föreningen professionell hjälp att lösa situationen.
Gemensamma ytor
Nunnegårdsgatan har förutom cykelställ utanför varje huslänga också cykelrum. Munkegärdegatan har cykelrum på markplan. Helgonagatan har cykelrum på markplan.
Ett miljörum finns på Nunnegårdsgatan vid garagelängan och ett miljörum finns vid garagelängan på Munkegärdegatan. Vi sorterar våra hushållssopor och tillämpar matavfallssortering. Vi slänger bara hushållssopor som vi dessutom sorterar och sköljer ur väl.
ALL wellpapp från exempelvis möbler, TV m.m. eller andra stora emballage hör inte hemma i vårt miljörum. Du måste själv köra det till återvinningscentralen. Vi har ingen anställd i föreningen som sköterdetta. Grovsopor samt elektronik hänvisas till återvinningscentralen. Öppettider hittar du på kommunens hemsida.
Det finns en tvättstuga belägen på Nunnegårdsgatan och är i första hand avsedd för de boende där, då Nunnegårdsgatan ej har grovkök med tvättmaskin i sina lägenheter. De boende på Helgonagatan och Munkegärdegatan har möjlighet att få låna tvättlås till tvättstugan, om t ex deras tvättmaskin blivit trasig. Tvättlåset ska lämnas tillbaka efter max 4 veckor. Tvättlås hämtas på expeditionstid.
Tänk på att lämna tvättstugan i det skick som du själv vill finna den i. Ta med tomma tvättmedelspaket och sköljflaskor hem.
Då en medlem ej tagit bokad tid i anspråk har annan medlem rätt att utnyttja tvättiden när 1 timma gått av den bokade tiden. Första passet på söndagar får man inte tvätta då det finns boende ovanför som inte vill bli störda. Tillgängliga tvättider och pass är följande:
Måndag - Lördag
8-12
12-16
16-20
3 pass
Söndag
-----
12-16
16-20
2 pass
Var aktsam om våra entréer, trappor och planteringar. Veteranpoolen sköter gräsklippningen. Snöskottningen och sandning gör vi själva vid behov. Detta gäller ytor som trappor, loftgångar och gården. Skyfflar finns i våra säsongsförråd. Sand får inte användas i våra trappor och på loftgångarna.
Upptäcker du något som är trasigt anmäl det till styrelsen. Vår gemensamma utemiljö blir ännu trivsammare om vi använder de uppställningsplatser som är avsedda för cyklar, mopeder och bilar. Observera att motorcyklar/mopeder inte får parkeras i cykelrum. Vi är rädda om barnen och naturen. Därför är all motortrafik utan särskilt tillstånd/anledning förbjuden på gården. Katter ska hållas under uppsikt och hundar vara kopplade, så att de inte stör eller förorenar i barnens sandlådor, på gångvägar och grönytor.
Genom att vi visar hänsyn och omdöme på gården, kan vi alla njuta av vistelsen i det fria. För allas trevnad släng inte fimpar och snus på gården eller utanför ingångarna.
Övrigt
För dig som har bil finns det två typer av parkeringar, de vanliga som är utomhus och garageplatser. Det är inte tillåtet att ladda elbilar och ladd-hybrider på värmestolparna. För att ställa sig i kö på extra parkeringsplats eller garage ska man kontakta boendeservice på HSB genom uppgifterna nedan eller fylla i ett formulär på deras hemsida.
HSB Boendeservice:
Telefon - 010-442 20 00
Email - boendeservice.gbg@hsb.se
Kontaktformulär Boendeservice
Kostnader:
Parkering ute - 200kr
Garageplats - 350kr
Om du har för avsikt att göra större renoveringar i din lägenhet ex byta kök, badrum bygga altan, sätta upp markis m.m. ska du lämna in en ritning till styrelsen och få ett godkännande innan du påbörjar arbetet. Använd alltid fackmän vid vatten och elinstallationer. Behöver du borra, spika och såga gör vi detta på dagtid mån-tors mellan 800-20.00 och fred-sön kl 10.00-18.00.
Varje vår och höst har vi städdag då vi går ut och röjer på våra gårdar. Klipper buskar, krattar gräsmattor, ibland oljas staket och möbler. Vi försöker ge föreningen ett vårdat intryck utåt. Dessutom försöker vi samla ihop oss några gånger ytterligare, då behov finns. Du som boende i föreningen bör vara med och hjälpa till, gärna varje gång men i alla fall minst en gång/år. Du hjälper till att hålla nere våra avgifter och ser samtidigt till att det ser rent och snyggt ut i vår gemensamma omgivning. Du lär känna dina grannar vilket leder till god grannsamverkan.